Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Föllinge-Laxsjö-Hotagen

Här följer en liten sammanställning av föreningens verksamhet under andra halvåret 2019.

Vi har som vanligt haft återkommande soppluncher sista tisdagen varje månad. Vi har varit mellan 25 och 35 medlemmar vid varje sammankomst då vi alltid börjat med lätt motionsgymnastik. Det har spelats kortbingo och det har varit olika teman. I oktober hade vi besök av Simon Bylund från DataRut som informerade om dator- och mobilhjälp. Sonja Pedersen besökte oss i november och undervisade i HLR (Hjärt-lungräddning). Hon pratade även om krisberedskap och visade på olika hjälpmedel som är bra att ha vid till exempel ett långvarigt strömavbrott.

Den 15 augusti var vi ett 45-tal pensionärer som träffades i Myrbodarna där vi bjöds på mjukstut och kaffe. Sedan åkte vi till Nöjden där vi åt surströmming med tillbehör. Våra norska vänner var inbjudna denna dag.

Den årliga höstfesten i Laxsjö hade vi den 31 augusti. PRO-föreningarna i vårt närområde var även inbjudna. Det blev som vanligt en lyckad fest med god mat som medlemmar i Laxsjö ordnat och därefter blev det dans till Christers orkester. Det var ett stort prisbord till lotteriet.

Föreningens höst- och budgetmöte på Knutpunkten i Föllinge hade vi den 8 november. Mötesförhandlingarna sköttes av ordförande Tage Jonsson som presenterade budgetförslaget och verksamhetsplanen för 2020 vilket mötet godkände. Mötet avslutades med en god middag och trevlig underhållning av kusinerna Hurtig.

Julbord hade föreningen tillsammans med SPF Hårkandalen den 7 december på Knutpunkten i Föllinge för 90 personer. Underhållningen i form av sång och musik framfördes av den glade spelmannen Lill-Bengt. Han spelade även upp till dans efter en fantastisk julmat som anrättats av Håkan Öberg och dottern Emma. Vi hade även ett lotteri med många fina vinster skänkta av besökarna.

Sten-Åke Jonsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel