Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Föllinge-Laxsjö-Hotagen

Annons

Vi har under vårsäsongen haft våra återkommande soppluncher sista tisdagen varje månad, från januari till och med maj. I januari var lunchen förlagd till Laxsjö bygdegård där Jan Oskarsson visade filmen ”Runt Hotagssjön” och Folke Boog berättade om de olika platserna. Vi var 55 personer som fick se och lyssna till denna spännande berättelse.

Toivo Comén kom i februari och föreläste om Ingermanland. Det blev en trevlig och gemytlig dag. I mars var sopplunchen sammanslagen med ett styrelsemöte och vi hade besök av Gertrud Nygren, som informerade om bland annat bostadsbidrag. I april berättade Anita Granström om resor som hon har gjort och om den PRO-resa hon planerade för i år. Maj månads lunch var förlagd till Åkersjöns Fjällhotell där vi serverades en god fisksoppa med hembakat bröd.

Föreningens årsmöte hölls den 8 februari på Knutpunkten i Föllinge. Mötet inleddes med att ordförande Tage Jonsson hälsade välkommen till ett 40-tal medlemmar. Till ordförande för mötet valdes Gertrud Nygren. Efter mötesförhandlingarna ser styrelsen ut på följande sätt: Ordförande Tage Jonsson, kassör Jan-Eric Helmerson, sekreterare Sten-Åke Jonsson, övriga ledamöter är Solbritt Eriksson, Inez Johansson, Odd Falmår och Sonja Olsson. Mötet avslutades med uppskattad underhållning av Åke Jonsson.

Den årliga vårfesten hölls i år i Gunnarvattnet den 11 maj där även våra norska vänner var inbjudna. Det serverades en god middag och vi underhölls och dansade till Hasse Thor med Ruben.

Den 13 juni hade vi styrelsemöte och städdag i Nöjden. 14 personer ställde upp och efter väl utfört arbete bjöds det på hamburgare och kaffe med tillbehör. Vädret var inte på vår sida denna dag.

Den 25-26 juni gjordes en resa till Höga Kusten. Det kommer en separat berättelse om den resan.

Sten-Åke Jonsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel