Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Brunflo

PRO Brunflo samlade 80 medlemmar till sitt årsmöte. Efter parentation över de medlemmar som lämnat oss under 2019 var det dags att ta itu med årsmötesförhandlingarna.

Till mötesordförande välkomnades Anders Edvinsson. Med föreningens verksamhetsberättelse fick vi en tillbakablick på allt som hade hänt under året. Vi i styrelsen kan glädja oss tillsammans med alla aktiva medlemmar som kommer till våra utbud som vattengymnastik, styrketräning, boule, qigong, sång, resor och alla studiecirklar.

Efter genomgång av verksamhet- och ekonomisk berättelse följde revisorernas förslag om ansvarsfrihet för styrelsen, som mötet ställde sig bakom och godkände. När alla val var gjorda kunde vi lägga undan handlingarna och ägna oss åt en stund av social samvaro över en landgång och dryck.

Så var det dags för aktuella frågor och den första gällde vår styrketräning, som vi bedriver på Brunflobadet och där ett femtiotal pensionärer från vår förening deltar.

Enligt Kultur- och fritidsförvaltningen kommer styrketräningslokalen i Brunflo simhall att läggas ner när utrustningen blivit allt för sliten. Vi är mycket angelägna om att få behålla den verksamheten, då träning för äldre har många gynnsamma effekter på vår hälsa, vilket även kan innebära lägre kostnader för kommun och region. Styrketräningslokalen, med sina enkla apparater, passar utmärkt för oss äldre, den har en lugn atmosfär som också ger möjlighet för social samvaro när vi träffas. Kaj Eriksson gav oss ett medborgarförslag angående styrkehallens bevarande, som har lämnats in till Östersunds kommun.

Vi ägnade också vår mötestid till Utvecklingsplan Brunflo, som innebär att vårt samhälle ska utvecklas för alla åldrar, som företagare, föreningar, kultur- och sportintresserade.

Men vad vore ett medlemsmöte utan kulturinslag. Den här dagen blev vi underhållna av Rolf och Lotta, som framförde kända melodier, men också gav oss möjligheter att sjunga med. Dagen avslutades med utdelning av lotterivinster och avtackning av förtroendevalda som har avslutat sina uppdrag.

Eiwor Nilsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel