Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Brunflo

Annons

PRO Brunflo ser tillbaka på ett händelserikt år 2019 och de senaste minnena är våra aktiviteter i december, dels en resa till Hållandsgården, medlemsmöte i Brunflo ordenshus och ett besök på Ängegården den 19 december, där vår sånggrupp framförde sitt julprogram för deras boende.

Med Brunflobuss kom vi till Hållandsgården söndagen den 7 december för att få njuta av deras goda julbord. Vid ankomsten fick vi en gemensam stund, där vi serverades glögg med tillbehör, och i den öppna spisen brann en varm och härlig brasa. Därefter var det tid att sätta sig vid borden och smaka den goda maten på våra rågade tallrikar. Detta blev en härlig dag i goda vänners sällskap och ett gott värdskap på Hållandsgården.

Den 12 december firade vi lucia, då vi bjöds på ett härligt luciatåg av ungdomar från sånggrupper i Brunflo kyrkas barn- och ungdomsverksamhet under ledning av Anna Tiren och Agnes Wallmark vid pianot.

Inget möte utan information och Kaj Eriksson påminde oss om att se över våra brandvarnare, i hemmet. Det är lätt att glömma att batterier bör bytas, så de fungerar. Inför julen, då vi tänder flera ljus än vanligt är våra brandvarnare ett bra redskap, en billig och bra brandvakt.

Vid årets sista möte är det också tradition att ha en utställning av hantverk från våra cirklar. En fröjd för ögat att se vad flitiga fingrar har åstadkommit och även inspiration till egen sysselsättning. Efter att ha intagit en tallrik julgröt och skinkstut var det Proteinernas tur att ta scenen i besittning och framföra traditionella julsånger under ledning av Ingegerd Lingblom och Pelle Wallin vid pianot.

Dagen avslutades med dragning på lotterier, och gemensam sång. Tänk vad ett verksamhetsår går fort och nu går vi in i ett nytt år med nya utmaningar och aktiviteter.

Eiwor Nilsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel