Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Brunflo

Annons

PRO Brunflo har den 21 november haft medlemsmöte i Brunflo ordenshus. Musik med dragspel och fiol välkomnade oss till mötet av duon Jämt Opp.

Vi följde traditionen och enligt stadgarna att på novembermöte besluta om föreningens verksamhetsplan och budget för nästkommande år.

Dagens gäst var Mari Vedin Laaksonen. En konstnär med intresse och nyfikenhet för form, färg och bilders uttrycksmöjligheter samt möten med människor, vilka har varit viktiga i hennes yrkesval. Vi fick ta del av olika projekt och uppleva vackra bilder av hennes konstverk. Hon är en av de yrkesverksamma konstnärer från Jämtland och Härjedalen som deltagit i en samlingsutställning i Brunflo ordenshus.

Kaj Eriksson informerade om en app som vi kan ladda ner till våra mobiler. Vi är väl medvetna om att inte alla är positiva till alla appar som finns att tillgå, men många är mycket användbara. Den aktuella appen är den som SOS alarm har och som heter 112. Om man kommer i en situation där man behöver snabb hjälp är det 112 man ringer, och då måste man uppge var man befinner sig för att få hjälp. Ibland är det kanske svårt att beskriva var man är om man inte befinner sig på sin hemmaplan. Har man då appen så ser larmcentralen var man är och då kommer hjälpen snabbare.

Förutom att använda denna app när du själv behöver hjälp kan du få information om aktuella händelser i din närhet.

Nu ser vi fram emot den 12 december, årets sista medlemsmöte och då firar vi lucia, lyssnar till Proteinerna och som förtäring är det julgröt, skinkstut, kaffe och pepparkaka.

Eiwor Nilsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel