Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Brunflo

Annons

PRO Brunflo samlade den 31 oktober sina medlemmar till ett trivselmöte.

Våra gästartister för dagen var Johnny Wiktorsson, Torbjörn Edlund och Torbjörn Zetterman. Vi fick njuta av kända melodier, finstämda stycken och egen musik av Johnny Wiktorsson och Torbjörn Edlund. Vi riktade ett stort tack till dessa artister som satte guldkant på vår vardag.

Sören Möller informerade och påminde oss om vilka bedrägerier vi pensionärer kan utsättas för, och de skador som kan uppstå i samband med olyckor både i och utanför hemmet.

Antalet brott riktade mot äldre ökar dramatiskt, och många använder sig av telefon. Vi kan bli uppringda och någon utger sig att vara från banken och att det har skett något med våra konton. Men låt oss inte bli lurade, avsluta samtalet omgående. Sätten att lura oss äldre kan vara många, och ibland kan man även få besök, då det erbjuds olika tjänster. Så vi ska vara på vår vakt, både i och utanför hemmet.

Ett annat gissel för oss äldre är de fallolyckor som vi kan råka ut för. Jämtland har högst antal fallolyckor i landet, cirka 1300 drabbas per år, då vi behöver söka akutvård. Fler personer söker vård på grund av fallolyckor än de som skadas i trafiken.

Många skador uppstår då vi utför diverse sysslor, som vi har gjort många gånger förr, då vi hade bättre balans. Men det finns hjälp att få för oss som har fyllt 67 år och bor i Östersunds kommun. Vi har rätt till fixartjänster, och i de tjänsterna ingår sysslor som att sätta upp tavlor, byta gardiner, glödlampor eller hämta saker från källare eller förråd.

Fixartjänsterna utförs av kommunen till en kostnad per påbörjad timme. Om vi använder oss av dessa tjänster kan vi slippa klättra på stegar eller gå nedför branta trappor och därmed minska risken för fallskador.

Eiwor Nilsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel