Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Brunflo

Annons

Den 23 maj, då regntunga skyar hängde över oss, var det dags för möte med PRO Brunflo och den här gången var vi på Vitgården. Över 100 personer trotsade de trista vädret, ditlockade av tipspromenad, god förtäring i form av smörgåsar med dryck, och kolbullar samt vår gästartist Joel Emanuelsson.

Många av oss, som kom till Vitgården hade slitit skosulorna på 60-talet i de lokaler där Seiberts med Joel bjöd upp till dans. Minnen väcktes till liv och säkert hade många i publiken deras första skiva med titlarna Brevet och Ödemarksro. Joel som i unga dar var en av musikanterna i Seiberts och blev rikskändis, förgyllde vår vardag denna regniga dag.

Dagen hade ju börjat med tipspromenad i omgivningarna runt Vitgården. Vi hade besvarat kluriga frågor som Eva Britt, Kaj och Karin hade sammanställt och belöningen blev härlig sång och musik samt PRO-lotter.

Dagen avslutades med goda kolbullar efter utdelning av lotterivinster. Tiderna förändras då det gäller olika maträtter. Kolbullar, en gammal maträtt som förr åts av skogsarbetare och kolare, då de behövde energirik mat, eftersom de hade ett fysiskt krävande arbete med långvarig vistelse under primitiva förhållanden långt hemifrån. Idag äter vi kolbullar i olika sammanhang ute i det fria för den goda smakens skull. Receptet är enkelt, vatten, mjöl, salt och mycket fett fläsk, och när kolbullar serveras glömmer vi alla kaloritabeller och bara njuter.

Nu tar vi i PRO Brunflo en stunds paus, men den 16 juli är vi arrangörer tillsammans med PRO Oden och Tisdagsdax på Jamtli. Det finns även möjligheter att bege sig ut på endagsresor. Många visade sitt intresse och vill följa med på resan till Huså herrgård, Fröå gruva och Hållandsgården. Den går den 26 juni och vänder sig i första hand till våra medlemmar som är 80 år eller äldre. En resa för alla åldrar är den 6 juli, då vi ska till Föllinge och roas av farsen ”Vattnet har gått”. Och som överraskning och lite spänning i livet, är det en hemlig resa, den 21 augusti.

Eiwor Nilsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons