Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Brunflo

Annons

Den 25 april var det medlemsmöte för PRO Brunflo och enligt tradition är aprilmötet en summering av olika aktiviteter under månaderna januari till april. Flitiga deltagare har i sina studiecirklar åstadkommit olika hantverk. Här fanns alster i form av vackra smycken, målade tavlor samt både bruksföremål och konsthantverk från luffarslöjden.

Vi inspirerades av deltagare i linedance, under ledning av Eva Dillner, som till medryckande musik visade oss sina danser. Till hösten när den gruppen startar igen är vi nog flera av oss mötesdeltagare som vill vara med.

Proteinerna, vår egen sånggrupp, delade upp sitt framträdande med sång och musik, först med ett pass innan fikapaus och sedan ett pass efter att vi fått en god smörgås och dryck. På programmet stod en del vårsånger men även ett axplock av kompositörer som Bellman och Benny Andersson. Avslutningsvis framförde sånggruppen Musik ska byggas utav glädje, den visar gruppens egen sångglädje som lyfts fram av ledarna Ingegerd Lingblom och Pelle Wallin.

Möjlighet att köpa årets majblomma fanns, då några elever kom till mötet och erbjöd oss den. Majblomman grundades redan 1907 i Göteborg av Beda Hallberg i syfte att bekämpa folksjukdomar och då inte minst tuberkulos. Idag är föreningen Majblommans syfte att minska barnfattigdomen i Sverige, och de delar ut ekonomiskt stöd till barn. Föreningen påverkar även beslutsfattare i frågor som ger konsekvenser för barn som lever i familjer med en utsatt ekonomi. Här kunde vi mötesdeltagare lämna ett bidrag till deras ändamål och även få en vacker blomma att pryda kavajen med.

Vid varje möte påminner vi också varandra om vår egen friskvård, ett är dragning på friskvårdskort, där vi har antecknat vår aktivitet i form av motion. Belöningen för våra insatser kan bli en lott från PRO riks.

Information om fallolyckor gavs på dagens möte av Kaj Eriksson. Fallskador bland oss äldre är ett växande folkhälsoproblem. Anledningarna är att vi blir allt äldre och bor dessutom ofta kvar i hemmet, men vi kan med enkla sätt förebygga många onödiga olyckor eller att klara ett fall bättre om vi ser över vår hemmiljö. Några tips kan vara att plocka bort onödiga mattor, se över möblering och belysning i hemmet.

Efter lottdragning och möjlighet att plocka med sig en skrift från bokbytarbordet avslutades dagen med gemensam sång, Det är härligt att vara vänner.

Eiwor Nilsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons