Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Bräcke

Bräcke PRO-förening arrangerade årsmöte den 28 februari 2020.

Åke Edin, förre kommunalrådet i Bräcke kommun valdes enhälligt till ny ordförande i Bräcke PRO-föreningen efter Boo Stahre.

Det var ett välbesökt årsmöte som snabbt tog sig genom dagordningen med Inger Breil som ordförande och Elsy Sandbom som sekreterare för mötet. Båda kom från PRO-distriktet i länet.

Den nya styrelsen fick bland annat med sig en skrivelse, som antogs av årsmötet, med krav på att fortsätta strida för en bättre simhall.

Bräcke PRO har tidigare ställt krav på kommunen att renovera simhallen då den är i ett ganska bedrövligt skick. Vissa förbättringar har också gjorts. Men nu har en översyn gjorts av kommunens samtliga simhallar och resultatet visar snarare på att kommunen lägger ner och bommar igen, än att renovera.

Detta oroar seniorerna eftersom många deltar i vattengympan, en bra träning som leder till bättre hälsa. Ofta är det fullt, folk får stå i kö för att få komma med.

Föreningen har också haft medlemsmöten under året med spännande aktiviteter. Här nämns några;

• Auktionsverket har varit på plats för att värdera föremål som medlemmarna haft med sig.

• Bengt Lindström, före detta trädgårdsmästare i Bräcke, har visat bildspel och berättat om framtida visioner för Bräcke samhälle.

• Det har varit surströmmingskalas där Ruben Madsen, den så kallade surströmmingsprinsen, bjöd på strömmingen.

• Socialstyrelsens uppmaning ”Balansera mera” uppmärksammades genom ansvariga från kommunen.

• Författaren, fotografen och flugfiskaren Leif Milling har också tagit med medlemmarna på en underbar resa via sina bildspel med musikinslag av Janne Schaffer.

Resegruppen har också varit aktiv under året. 20 deltagare gjorde exempelvis en uppmärksammad resa till Stockholm där vi träffade länets riksdagsledamöter. Det ledde i sin tur till att Kalle Olsson (S) motionerade i riksdagen om en förenkling i att ansöka om bostadstillägg.

Vi träffade även Tantpatrullen, som under många år stått på Mynttorget. Det resulterade i att de kom till Bräcke marknad, vi samlade namn med krav på en höjning av den allmänna pensionen. Det bildades även en Tantpatrull i länet.

I år går resor till Prag, Mannaminne och Trondheim.

- Vi måste ägna något medlemsmöte åt verksamhetsplanering, säger den nyvalde ordföranden Åke Edin. Det är snart dags för val igen och då är det viktigt att PRO formulerar sina krav.

Anita Näsberg Andersson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel