Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Bräcke

Annons

Fredagen den 19 september hade Bräcke PRO-förening medlemsmöte i Bräcke Folkets hus. 53 medlemmar hade mött upp.

Mötet inleddes med en överraskning i form av "ståbingo" som spelades bland alla mötesdeltagare och en vinnare utsågs slutligen som fick ett pris.

Dagens informationspunkt stod överförmyndarnämnden för, Dick Borgeryd och Veronica Eklund informerade om överförmyndarnämndens verksamhet och bland annat om vikten av att tänka på de alternativ som finns när det gäller utfärdande av fullmakter när sådana behov finns. Då rekommenderas att ta kontakt med sin bank och diskutera dessa frågor innan akuta behov uppstår. Ordförande tackade för värdefull information.

Därefter visade en vacker film om Björnön vilken uppskattades mycket.

Studieorganisatören Monica Bodström informerar om att fortsättning på den engelskkurs som varit i Gällö kommer att fortsätta under hösten och ytterligare platser finns.

I början av oktober äger äldreveckan rum och i Bräcke anordnas en friskvårdsaktivitet den 2 oktober i form av en tipspromenad vid båthamnen, därefter bjuds på kaffe och kanelbulle.

Ordförande hälsade fyra nya medlemmar välkomna!

Nästa medlemsmöte som är den 24 oktober kommer en dietist att tala om kostens betydelse. Dessutom kommer FN-dagen att firas genom att Bräckes barnkör sjunger under ledning av Margareta Stenlund.

Information lämnades av Siv Nordkvist att PRO-distriktet haft en konsumentkurs i Bräcke där Siv Nordkvist och Sune Thander deltagit från Bräckeföreningen. Bland annat diskuterades problem som råder med att djur, framförallt hundar ibland vistas i äldreboenden och de problem som då kan uppstå för personer med allergiska problem.

Ordförande informerade om att SJ:s rabatt på tågresor med 10 procent förlängts.

Boulespelet på måndagar fortsätter så länge vädret tillåter.

Gymnastik på Gimsätra startar för hösten tisdag 23 september.

Mötet avslutades på vanligt sätt med lotteridragning med vinster från ett digert prisbord. Därefter samlades alla som så önskade till gemensamt fika i Folkets hus.

Kerstin Wallin