Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Bodum

PRO Bodum hade årsmöte den 19 mars och ordförande Jan Hansson kunde hälsa ett 60-tal medlemmar välkomna, liksom tio nya.

Ett ljus tändes och en tyst minut hölls för att hedra minnet av de medlemmar som gått bort under året, varefter Sig-Britt Hansson läste en dikt.

Distriktsordförande Leif Persson hade inbjudits och valdes till ordförande för årsmötet. Leif inledde med några ord om den orättvisa skatten på pensioner och vikten av föreningarnas arbete med sammankomster i cirklar eller friskvårdsträffar. Kort sagt, vikten av sociala kontakter för att må bättre. Han påminde också om vikten av att vi röstar i de två kommande viktiga valen, EU-valet och riksdagsvalet. Vi pensionärer utgör ju en rätt stor del av valmanskåren.

Därefter vidtog den formella delen av mötet. Ur verksamhetsberättelsen som godkändes kan saxas att föreningen haft studiecirklar och aktiviteter inom områdena mönsterstickning, Läs om och res till Prag, qi gong, motionsgymnastik, boule, golf, vänner emellan, bingo och en resa. Resan gick till Mannaminne i Nordingrå och gruppen vänner emellan hade gjort inte mindre än 42 besök hos medlemmar som fyllt år eller varit sjuka eller mist sin livskamrat.

Revisorerna föreslog också, efter sin granskning av räkenskaperna, att styrelsen skulle beviljas ansvarsfrihet. Så blev också årsmötets beslut. Många val genomfördes och styrelsen för 2014 ser ut så här: Jan Hansson, ordförande, Gerd Rinzén, kassör, Lars Moberg, sekreterare, Mary Berglin, studieorganisatör och Anita Söderberg, Yngve Holmgren och Roland Gustafsson ledamöter. Alla övriga val finns redovisade i protokoll och på föreningens hemsida: PRO Bodum.

Efter den formella delen av mötet underhöll Evert Marcusson med musik och egna funderingar om tillvaron. Ett mycket uppskattat uppträdande.

Eftermiddagen avrundades med en mycket god middag som anrättats av Inga-Lena Åkerstedt, Gunnel Eliasson, Ulla Sundelin och Inga-Lisa Mårtensson. Efter kaffet med god kaka avtackades avgående ledamöter och funktionärer med en blombukett och allra sist föredrogs dragning på lotteriet med mycket fina skänkta vinster.

Mary Berglin