Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Bodsjö

Torsdagen den 22 augusti anordnades det med surströmming på Flatnors föreningshus, vi var drygt ett 50-tal personer som hörsammat inbjudan. Vi var en blandad skara från Bodsbygden i Bräcke, Brunflo, Östersund och Nyköping, som kom till vackert dukade bord med underhållning av Lars Håkans glada gossar som spelade härligt svängiga låtar.

Så kom de efterlängtade burkarna in och det blev full fart med rensning av strömmingen. Tillbehören bestod av bland annat hembakat tunnbröd där det tillverkades många stutar som åts med god aptit.

Under kaffe och kaka underhöll Lars Håkans åter med härlig musik, därefter lotteridragning med många glada vinnare.

En mycket trevlig dag anordnad av Gunhild Zetterström-Berg, Carole Westberg, Ing-Marie Jonsson, Gunnel Johansson, Anna-Greta Lundahl, Kerstin Olofsson och Ann Önerud, som fick ett stort tack för en härlig surströmmingsfest.

Den 27 juli samlades 29 PRO:are från Bodsjö i strålande solsken vid Alma-bryggan i Stavre där dagen började med information om båten Almas historia. Sedan klev vi ombord på Alma för en timmes båtfärd på Revsundssjön.

Åter i land serverades lunch bestående av en sommartallrik med både lax, sill och mycket mera gott, som tillagats och serverades av Bodil Henriksson, Inger Martinsson, Marita Martinsson och Birgitta Glad.

Sedan delades vi upp i två grupper för att besöka Sundinsgården med tillhörande byggnader och få lyssna till familjen Sundins historia i tre generationer, från 1849 då Erik Olov Sundin föddes, om hans liv som bland annat virkesuppköpare och hästhandlare var en vandring bakåt i tiden. Mycket intressant och gårdens praktfullhet med inventarier, vackra tapeter och kläder var en fröjd för ögat.

Vi tackade ordförande Carita Modén som ordnade denna dag till PRO Bodsjö.

Elsy Sandbom

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel