Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Bodsjö

Månadsmöte för april hölls i Sidsjö bystuga med 26 medlemmar närvarande. Ordförande hälsade alla välkomna och sedan hölls en tyst minut av två avlidna medlemmar.

Inbjudan har inkommit från Hackås-Näs PRO till DM i boule, Bo Nyström tar upp anmälan.

Medlemmarna kom med önskemål om någon aktivitet till månadsmötena som underhållning eller föreläsning.

Ordföranden informerade från PRO-distriktet årsmöte i Östersund.

Mötet beslutade att den 9 juli anordnas Kolbullekväll i Åkerviken och en arbetsgrupp har utsetts och Anders Ö, Berit, Birgitta och Inis ingår i gruppen.

Beslut togs enhälligt att PRO Bodsjö ska lämna till fond då någo medlem avlider.

Sedan informerades det om den nystartade gymlokalen i Hunge Folkets hus där alla kan vara medlem med månadsavgift eller årsavgift som är på förslag. Flera redskap är inköpta som gåband, roddmaskin, motionscykel med mera. Ett kodlås ska installeras där man kan köpa en bricka för att komma in i träningslokalen. Nu hoppas vi att det skall bli pigga pensionärer i Bodsjö.

En motion ska skrivas till PRO-distriktet som sedan skickas till PRO Riks där vi vill att frågan tas upp om varför det måste vara så liten och svårläst text på all information som oftast står på baksidan av avtal eller dylikt, äldre personer kan inte läsa och ta del av informationstexten. Ofta är det en viktig informationstext som bör gå att läsa.

Månadsmötet i maj flyttas från den 22 maj till den 28 maj i Flatnors församlingshem.

Sedan serverades det smörgåsar, kaffe och kaka. Lotter såldes med rykande åtgång med många glada vinnare.

Mötet avslutades med bingospel.

Elsy Sandbom