Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Åres samorganisation

Åre kommuns PRO samorganisations pensionärer har varit på grönbete...

Äntligen, den 14 augusti 2020 kom karantänsfolket ut till en trivselträff på Römmens hembygdsgård i Mörsil.

Vi kom från PRO Hallen, PRO Västjämtland och PRO Åredalen, exakt 50 personer med glatt humör för det fina vädret och för att äntligen få träffa varandra och sitta och ackordér.

Parkeringshjälpen Karl-Erik Berglund och Bertil Åsberg fanns på plats, likaså Britta Olsson och Carl-Erik de Faire med spritflaskan i högsta hugg, för att alla fick sprita händerna innan de beträdde festområdet.

Smittskyddsmyndigheter bad oss göra en riskanalys över händelseförloppet och godkände mötet med tre viktiga påpekanden, att inte vara fler än 50 personer och att avståndet måste hållas, samt tillgång till handsprit. Området med sina många bord och sittplatser klarade alla kriterier.

Föreningarnas festkommittéer ordnade tillsammans en mycket lyckad sammankomst. Ordförande för PRO Samorganisationen, Roland Johansson, välkomnade oss och berättade i vilken ordning dagens övningar skulle ske.

Träffen började med poängpromenad runt området. Siv Risberg Borg, från PRO Hallen, ombesörjde utplaceringen av frågorna, rättandet samt prisutdelningen. Astrid Olausson, 81-årig medlem från PRO Västjämtland hade komponerat mycket intelligenta och delvis svåra frågor.

Under tiden fick vi höra musikanten Lill-Bengts trevliga spelande och presentation av hans nyligen släppta skiva. Allt eftersom frågorna var avklarade bjöd grillmästarna Åke Olander och Åke Lundkvist med assistenter korv med bröd, ketchup, senap och Åkes gurksallad. All korv samt bröd var sponsrad av olika företag och affärer från närområdet. Vi pensionärer är mycket tacksamma för givmildheten hos våra företag.

Sorlet från bänkarna talade sitt språk om glädjen att få träffas och ackordér livets frågor, och när Lill-Bengt startade sitt spelande igen bjöd det till sång och även till lite dans.

Under tiden fanns det möjlighet till lottköp, fyra lotter i varje kuvert för att eliminera smittorisken. Lotterivinsterna var mycket uppskattade, medlemmarna hade med sig ett paket var.

Festkommittén i respektive förening hade ordnat med kaffe i termosar. Laila Åsbergs och Lisbeth Kristensens bakverk på inplastade papptallrikar smakade mycket gott. Irja Puustelli och Vivian Wahlberg serverade kaffet till borden för gästerna.

Dagen blev en mycket lyckad och uppskattad tillställning efter alla dessa månader vi haft i karantän. Och detta bevisar att finns bara viljan så kan det ordnas trevligheter över föreningsgränser med lyckad resultat.

Vi avslutade med lottdragning och tackade varandra för ett trevligt samvaro.

Annaliisa de Faire

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel