Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Åredalen

Resumé över PRO Åredalens verksamhet 2019.

Den 7 mars var årsmötet på Millesgården i Duved. Efter mötets öppnande hölls en parentation över de medlemmar som lämnat oss.

Kommunfullmäktiges ordförande Peter Jansson hade inbjudits att leda årsmötesförhandlingarna. Ordförande Åke Lundkvist informerade bland annat om vikten av att söka bostadstillägg och att använda broddar och bra skor för att undvika fallolyckor.

Efter mötets slut berättade Peter om kommunens arbete och svarade på frågor. En mycket god lunch intogs och vår eminente Jan Tyve underhöll under lottförsäljningen som snabbt tog slut. Många fina vinster hade skänkts av medlemmarna.

Den 13 juni hölls medlemsmötet på Bygården i Nordhallen med grillning, tipsrunda, lottförsäljning och underhållning av Jens Gustavsson, från Bräcke. Han imponerade med fint gitarrspel och en bra röst.

Den 13 augusti hade en hemlig resa planerats men till medlemmarnas besvikelse fick den ställas in på grund av ymnigt regnande.

Den 26 september åt vi surströmming på Hållandsgården, sedan mötesförhandlingarna genomförts. Vi fick göra en ny bekantskap med dagens underhållare, Johnny Wiktorsson från Brunflo. Hans fina sång och pianospelande fick medlemmarna att njuta. Efter lottförsäljning och dragning skildes medlemmarna åt.

Den 27 november hade vi en kurs i hjärt- och lungräddning på Sankt Olofsgården i Åre. Kursen anordnades av Anette Moe, ABF i Järpen och Sonja Pedersen, från Civilförsvaret, ledde den. På förmiddagen var det praktiska övningar. Efter en god sopplunch gjord av ordförande Åke Lundkvist fick vi en information av Sonja om ”72 timmar som gör skillnad” som gav oss en riktig tankeställare. Sonja visade oss också en del praktiska saker som kan vara bra att ha hemma.

Den 12 december var det åter dags att äta vårt julbord på Köjagården i Edsåsdalen. Det imponerade mycket förra året och det var med glad förväntan vi infann oss där. Först avklarades mötet med sedvanlig information om vår ekonomi, medlemsantal med mera. Ett tips gavs om att skriva en framtidsfullmakt. Information gavs från senaste KPR-mötet. Vi blev även påminda om kommunens fixartjänst. Hjälp går att få med bland annat gardinupphängning, tyngre saker som hantering av däck och så vidare för ingen stor summa per timme.

Sedan var det dags för julbordet som intogs med stor inlevelse. Johnny Wiktorsson underhöll oss igen med fin sång och spel. Medlemmarna fick även sjunga med i ett par julsånger som fick oss i fin julstämning. Lottförsäljning och dragning avslutade mötet och vi önskade varandra en riktigt god jul.

Berit Petterson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel