Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Åredalen

När verksamheten för årets medlemsaktiviteter har fastställs är det inte alltid så att verkligheten stämmer med planeringen! Ta till exempel den mest vanliga haken, vädret! Ett föreningsmöte med sommaraktiviteter den 11 juni ska ju vara varvat med både tipsrunda, boule, pilkastning och kanske en omgång kubbspel och småprat med goda vänner i solen eller i skuggan! Men inte då, alla sådana planer grusades och vi fick nöja oss med att leta efter kluriga frågor i inomhusmiljön istället.

Första delen av dagen avhandlades mera aktuella frågor. Sms-betalning för vissa parkeringsplatser och offentliga toaletter är för många äldre ett problem. Det vore bättre om valmöjligheten fanns kvar att välja själva på vilket sätt man vill/kan betala, kontant, sms eller kort.

Den ständiga frågan om hur äldre vill ha sitt boende i framtiden har några av medlemmarna deltagit i en medborgardialog och där framkom flera förslag om olika typer av boende än i dag, till exempel trygghetsboende, ett slags boende med utökad service, hyresrätter med rimliga hyror som ett steg innan eventuell flytt till servicelägenhet. Efterfrågan är redan i dag stor efter sådana lägenheter i kommunen!

Ett medborgarförslag kommer att utformas från föreningen om borttagandet av uttrycket brukare inom vård och omsorg i Åre kommun. Östersund har redan beslutat att inte använda uttrycket och PRO Åredalen hoppas att Åre kommun gör detsamma!

Det är många frågor som kräver svar som alltid vid våra medlemsmöten och det hoppas vi att kunna ge så småningom.

Föreningen planerar att sända ett vältränat gäng till DM i boule i Hackås.

Så till sist kom den lättare delen av mötet med samvaro och förtäring, lotteri och prisutdelning. Handölsgänget hade som vanligt en sagolik tur med lotteriet men det var kanske något lugnare än förra medlemsmötet när gänget kammade hem allt!

Mötesplatsen denna dag var Undersåkers semesterby, Trostebacken, en trevlig plats, även vid dåligt väder

Siv-Britt Olofsson