Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Åredalen

Annons

Föreningens årsmöte hölls den 13 mars på Fjällsätra i Undersåker. Ett 50-tal medlemmar hade kommit för att delta och umgås en stund det är alltid lika trevligt när det än gång sker.

Ordförande Åke Lundkvist hälsade välkommen och årsmötet var öppnat.

Den fina traditionen med ljuständning och diktläsning till minne av de medlemmar som avlidit under året har blivit Berit Petterssons uppgift och hon gör det med glädje och värdighet. I en förening som denna är det mer regel än undantag att medlemmarna avlider än slutar av andra orsaker.

Årsmötet fortskred och denna gång hade en sundsvallare (tidigare Ängarnabo) av yngre datum, fått äran att sitta som ordförande, Sven Olofsson heter denne man. Punkterna rann undan och efter att styrelsen fått godkännande för verksamhetsåret blev det valens tur. Eftersom inga avsägelser hade inkommit och inga nya kandidater föreslogs blev den sittande styrelsen som valdes igen: ordförande Åke Lundkvist, sekreterare Siv-Britt Olofsson, kassör Bert Pettersson, vice ordförande Berit Pettersson, studieorganisatör Kristin Hedin, ledamöter Hans Lundin, Sylvia Lif. Ersättare blev Arne Granlöf, Siv Lundin, Maj-Britt Berglund, Karl-Uno Wisén.

Information om planerade kommande verksamheter togs upp och det som var viktigast och närmast i tiden var EU-valet i maj. Arne Berglund tryckte på hur viktigt det är att lägga sin röst i detta val eftersom ju fler röster på demokratiska partier ju svårare blir det för extrempartierna att komma in i EU-parlamentet! Så gå och rösta!

Reseansvarige Hans Lundin informerade om en planerad resa till Savalen, Tynset i Norge i augusti! En fantastiskt vacker plats enligt tidigare besökare.

Efter årsmötets avslutande kom underhållningen och denna gång var det två av föreningens egna förmågor som bjöd på ett program om Dan Anderssons liv och sånger. Berit Pettersson berättade och sjöng tillsammans med Siv-Britt Olofsson och Sven Olofsson stod för musiken på gitarr och dragspel. Och självklart fick alla sjunga med av hjärtans lust!

Den avslutande lottdragningen blev en förkrossande vinstmängd till deltagarna från Handöl men inte är vi andra så bittra över det!

Siv-Britt Olofsson