Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Polisens veteraner

Tisdag den 13 augusti samlades en grupp från Polisens veteraner i Östersund på travparkeringen för att ta plats i Molunds buss som Lars Björklin rattade.

Resan gick österut mot Härnösand. Redan efter Hammarstrand hade regnet upphört och det blev ett kort stopp för en kopp kaffe och en macka vid det som ”borde vara” en rastplats!

Resan gick vidare och i Graninge valdes vägen mot Viksjö. Det visade sig att de blivande vindkraftverken som transporteras på lastbilar från Härnösand hade samma vägval - ibland cirka 70 meter långa transporter - vilket gjorde att det blev ett antal stopp. Men ungefär 15 minuter före avgångstid kunde gruppen lämna bussen och gå ombord på Ådalen III.

Det blev en fin resa under fyra timmar upp till Norafjärden och sedan fram till Höga Kustenbron. En fin skärgårdsbuffé intogs på båten.

Reseansvariga var Christer Görsten och Kjell Ericson. De hade engagerat förre ångermanlänningen Per Söderberg som dels hade en tipstävling om Ångermanland, dels informerade om aktuella kommuner och sedan bjöd på en mängd historier och dikter av Nicke Sjödin under bussresan till och från Härnösand.

Per Söderberg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel