Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Östersunds folkdansgille

Den första advent klev ett tjugotal folkdansare från ÖFG (Östersunds folkdansgille) på en buss för det årliga kyrkobesöket.

De flesta var klädda i folkdräkt enligt tradition. Traditionen startade för 32 år sedan, då en medlem tyckte att varför ska vi bara bära folkdräkt vid midsommar. Förslaget var att vi folkdansare skulle göra ett kyrkobesök i samband med första advent. Besöka en kyrka i kommunen under högmässan vid advent och sedan dricka kyrkkaffe samt att umgås.

Nu har vi besökt alla kyrkor i kommunen, en del till och med två gånger. Därför har vi för första gången hyrt en buss, och detta år besökte vi Mattmar kyrka, som ligger så vackert till. De flesta hade inte varit i Mattmar kyrka förut, och blev därför överraskade vad fin den är.

Vi blev hjärtligt välkomnade och kyrkan fylldes mer än vanligt av besökare. En barnkör framförde några julsånger i samband med högmässan. Efter mässan var det kyrkkaffe i församlingsgården där det bjöds på mycket gott fikabröd.

I bussen hem var vi glada att ha fått besöka Mattmar kyrka, och vi tackar församlingen för vårat besök.

Sven Adolfsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel