Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Östersunds FN-förening

Östersunds FN-förening lyckades som vanligt pricka in några av årets varmaste dagar under vecka 30 i bakstugan på Jamtli. Inomhus var det cirka 32 grader, framför den vedeldade ugnen var det betydligt varmare.

Behållningen för fem dagars bakning blev 6150 kr som oavkortat går till Svenska FN-förbundets insamling Skolmat blir kunskap. Gratis skolmat bidrar till att FN:s millenniemål kan uppnås. Mål vars syfte är att utrota den extrema fattigdomen i världen. Skolmat blir kunskap stödjer i dagsläget skolbarn i Etiopien, Demokratiska republiken Kongo, Afghanistan och Kambodja.

När barn erbjuds ett mål mat i skolan varje dag utan att det kostar familjen något, ökar antalet barn i skolan med 25 procent. Detta gynnar speciellt flickor som annars ofta får stanna i hemmet för att hämta ved och vatten, laga mat och passa småsyskon.

Bakade denna dag gjorde Bendigt Eriksson, Eivor Nordman och Ella Wallberg.

Bendigt Eriksson