Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Norrbottningar i Jämtland

Då var det återigen dags för den norrbottniska diasporan (med vänner) att samlas för genomgång av förra årets verksamhet. Dryga trettiotalet medlemmar mötte upp trots de obehagligheter som tydligen finns överallt i dessa dagar.

Entré och samling skedde till glada dragspelstoner exekverade av fyra skickliga spelmän som hölls i rätta takter av nytillkommet elbas-komp.

Denna formering, detacherad ur Jämtbälgen men med band till de nordliga landen, är förhoppningsvis snart fast etablerad som vår förenings eget husband!

Den formella delen, årsmötet, hanterades på föredömligt sätt av mötets ordförande KG Jirdén. Verksamhet och ekonomi fick mötets godkännande. De delar av styrelsen som gjort sina två år blev omvalda och styrelsen är härefter: Bror Tegelid, ordförande, Berit Hoffman, kassör, Elvi Eskilsson, Yngve Sundien, Solweig Reichenberg och Eva Larsson, ledamöter, Aina Mesch, ersättare.

Och nu fick alla komma till bords! De rykande faten med palt och stekta fläsket bars in, lingonsylten och smöret satte färg på de grå klimparna.

Det behövdes inte särskilt skarpa syn- och hörorgan för att förstå att anrättningen uppskattades!

Även musikanterna fick en stunds matro men sen fick vi verkligen njuta av deras förmågor. Musik lär vara det äldsta stämningsskapande medlet människan kommit på.

Så gick aftonen, det mycket uppskattade lotteriet blev inte sämre av att även de paltbumlingar som inte gått åt utgjorde del i en diger vinstsamling.

Möjligen, möjligen fanns under glädjen en vag känsla av vemod. Frösö Sportstuga, där vårt möte hölls och där vi haft många fina träffar under många år, kommer inte att bli kvar. Bostäder behövs och ska byggas i området. Kanske var detta sista sammankomsten för vår del i den väl nästan anrika lokalen. Ja, kanske den sista aktiviteten över huvudtaget?

Dock – vi möts igen!

Bror Tegelid

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel