Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Norrbottningar i Jämtland

Åter samlades ett trettiotal personer i Frösö Sportstuga. De flesta med direkt anknytning till Norrbotten, andra med ”genomvänner” - bekantskap med landet vid vår östra landgräns.

Föreningen Norrbottningar i Jämtland har åter kallat till trivselkväll med surströmmingsmåltid.

Att hösten kommit ovanligt tidigt med frost och dimma är inte något som förmörkar sammankomsten, tvärtom blir det trevliga ljuset från marschaller och värmeljus än mer välkomnande.

Möten med bekanta, som kanske inte setts på ett tag, blir desto trevligare när det inramas av glada toner från fem dragspel, hanterade av en dam och fyra herrar med olika bindningar till Norrbotten - men med sitt huvudsakliga dragspelande i Jämtbälgen.

Burkar med den doftrika och välsmakande fisken töms, stora grytor kokt potatis och välfyllda brödkorgar skickas smidigt och vant utefter borden. Och de fem musikanterna hinner knappt äta klart innan de åter axlar instrumenten för ännu några välkända, välljudande melodier.

Inget ont om Sten Broman – så där i allmänhet – men han var fel ute när det gäller dragspel!

Kaffe och kaka – och dags för föreningens alldeles egna, mycket uppspelta lotteri! Många vinster hade skänkts, stora och små paket hamnade på lyckliga vinnares bord.

Så närmade sig kvällens slut. Många hjälpsamma händer tog hand om avdukning, städning och disk.

Det sägs att föreningslivet har varit och är kittet som håller samhället samman. Måtte det fortvara länge!

Bror Tegelid

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel