Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Moderata Seniorer

Moderata Seniorer har haft sitt septembersammanträde med lunch på restaurang Spiltan. Under lunchen informerade Jämtlands moderata riksdagsledamot Saila Quicklund om olika frågor av lokal och nationell karaktär och många ämnen diskuterades.

Bland annat berördes frågor om väganslagen, besöksnäringen och rättsväsendet. Beträffande försvarsetableringen är det fastslaget att Östersund är överlägset bäst ur militär och ekonomisk synpunkt. Trots detta finns viss risk för etablering på annan ort av enbart lokalpatriotiska skäl. Saila bevakar denna fråga. Den kraftiga och onyanserade kritik som riktats mot etableringen av Engelska skolan diskuterades också.

Den budget som regeringen nu framlägger har en sällsynt stor extra satsning på en återstart av samhället efter pandemin. Denna satsning, som sker med lånade medel, är nödvändig men innehållet är diskutabelt. Budgeten visar att valrörelsen tycks starta. Den har symbolpolitisk karaktär med mycket stor bidragsandel i stället för flera åtgärder mot arbetslösheten. Saila meddelade att moderaterna inom kort lägger fram ett eget budgetförslag som hon har möjlighet att komma och berätta om.

Ordförande Sverker Jonsson tackade Saila för hennes medverkan och erinrade om sammanträdet den 12 oktober då Stephen Jerand berättar om det brottsförebyggande arbetet.

Åke Mörtsell

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel