Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Moderata Seniorer

Moderata Seniorer har haft sitt årsmöte den 9 juni på Jämtländska Matsalen med ”coronaavstånd” mellan deltagarna. Mötet inleddes med några minnesord över föreningens nyligen avlidne ordförande Sture Persson och sedan hölls en tyst minut för Sture och de avlidna medlemmarna Märta Hemmingsson och Ove Isacsson.

Vid årsmötet bestämdes att Moderata Seniorer Östersund (MSÖ) byter namn till Moderata Seniorer i Z-län (MSZ). Därmed är det öppet för deltagare från hela länet. Enligt valberedningens förslag bestämdes att styrelsen skall bestå av fem ledamöter och två ersättare. Till ordförande valdes Sverker Jonsson. Styrelsen består därefter av ledamöterna Sverker Jonsson, Åke Mörtsell, Irene Carlsson, Linnea Wigg Victor och Sven Carlsson. Ersättare är Sven Ringvall och Ingrid Borgström. Valberedning är Iris Moritz och Lars Eliasson.

Efter årsmötet serverades kaffe och smörgåsar samtidigt som Jämtlands Moderata riksdagsledamot Saila Quicklund berättade om nytt från riksdagen. Riksdagsarbetet är coronaanpassat med kraftigt reducerat deltagande, som trots allt tills vidare fungerar någorlunda tillfredsställande. Inför hösten finns många tunga frågor att behandla såsom ändringar i anställningsskyddet, arbetsförmedlingens utformning, immigrationsfrågor, coronautredningen och försvarsfrågor.

Ordförande Sverker Jonsson tackade Saila och önskade deltagarna glad sommar.

Åke Mörtsell

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel