Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Moderata Seniorer

Moderata Seniorer har haft månadsmöte den 7 februari på travrestaurangen. I samband med lunchen informerade Jämtlandsmoderaternas riksdagsledamot Saila Quicklund om det politiska läget i riksdagen.

Eftersom regeringen inte har egen majoritet i riksdagen så har den borgerliga oppositionen tillsammans med Vänsterpartiet överröstat regeringen i frågor som rör arbetsförmedlingens organisation och även om utökad krisersättning till kommuner och regioner. Sådant samarbete kan också komma att ske vad avser ändrade bestämmelser för arbetskraftsinvandring och hårdare försörjningskrav för anhöriginvandring.

Saila har också engagerat sig i den våldsamt ökade utbildningskostnad, som drabbar de som vill bli ordningsvakter. Hon arbetar också för att ett kommande regemente i Mellannorrland skall hamna i Östersund.

Saila och det Moderata regionrådet Elise Ryder Wiken skall besöka Oslo för uppvaktning om Mittnordenbanan.

Under och efter Sailas information skedde diskussion och åsiktsutbyte i stor omfattning. Bland annat diskuterades miljöarbetet som i allt större omfattning tenderar att ge symboleffekter utan någon stor nytta. Det förhållande att Moderaternas ungdomsförbund, MUF, är det största ungdomsförbundet bör poängteras i större omfattning.

Ordförande Sture Persson tackade Saila varmt för hennes information och erinrade om årsmöte den 17 mars.

Åke Mörtsell

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel