Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Moderata Seniorer

Moderata Seniorer har vid sitt sammanträde den 17 december ätit lunch på restaurang Arctura.

I samband med lunchen lämnades information av Robert Hamberg. Han är bland annat ordförande i Moderaternas länsförbund och tung politiker i Region Jämtland Härjedalen. Robert berättade att Moderaterna saknar representation i Ragunda kommun och han bad om hjälp i arbetet att ändra detta förhållande.

Han framförde vidare att representanter för Moderata Seniorer är välkomna att delta i de olika verksamhetsbesök som företas av representanter för länsförbundet. För ett så litet länsförbund som Jämtland/Härjedalen är det ibland svårt att påverka den moderata politiken och därför måste man i större utsträckning använda personliga underhandsdiskussioner.

Regionens ekonomiska problem är fortsatt mycket stora. Trots omfattande effektiviseringsverksamhet trots utökat statligt stöd och trots skattehöjning måste stora indragningar ske inom sjukvården. Ingående planer finns också att ge primärvården större resurser och med viss specialkompetens anpassad till lokala behov. System med större grad av styrd digitaliserad egenvård provas också och har goda framtidsutsikter.

Robert Hambergs information med tillhörande utbyte av synpunkter blev mycket uppskattad.

Sammanträdet avslutades med allmän önskan om god jul.

Åke Mörtsell

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel