Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Moderata Seniorer

Annons

Moderata Seniorer har vid sin månadsträff den 24 oktober besökt Sandberg & Jonssons Åkeri AB. Företagets vd Marianne Kurtson informerade om företaget och dess verksamhet. Bolaget startades 1951 då herrarna Kurt Jonsson och Ruben Sandberg sålde en gammal personbil och en travhäst och för dessa pengar köpte ett litet åkeri som fick namnet Sandberg & Jonssons Åkeri.

Företaget växte kraftigt och hade den första tiden en diversifierande verksamhet med fjärrtrafik, anläggningsverksamhet och tankbilar som betydande inslag. 1986 gick de båda delägarna skilda vägar och det nuvarande åkeriet kvarstod med familjen Jonsson som helägare.

I nuvarande form består verksamheten i huvudsak av linjetrafik från Jämtland och söderut i hela Sverige. Samarbete sker i stor omfattning med Schenker och en mycket stor godsmottagare är ICA. För ICA:s räkning sker all distribution med fossilfritt bränsle.

Den totala omsättningen är cirka 210 milj och antalet anställda är 140. De flesta anställda finns i Östersund men verksamhet finns också på flera orter i södra och mellersta Sverige. Mariannes klara och intressanta information visar en en gång hur ett par företagsamma entreprenörer kan skapa stordåd.

Nästa träff sker den 19 november.

Åke Mörtsell

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel