Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Moderata Seniorer

Moderata Seniorer har den 24 september haft månadsträff med lunch på Gamla Teatern. I samband med lunchen informerade kommunalrådet Per Jönsson om aktuella händelser.

Kommunen leds nu av en borgerlig allians bestående av C, M, KD och L som har 30 mandat av kommunfullmäktiges 61 mandat. M har många förtroendeposter varav de tyngsta är heltidsanställt kommunalråd, ordförande i vård- och omsorgsnämnden, ordförande i barn- och utbildningsnämnden samt ordförande i tekniska nämnden.

För närvarande pågår budgetarbete. Även om kommunen har god ekonomi så ställs stora effektiviseringskrav på samtliga förvaltningar. Till exempel råder tillfälligt köp- och anställningsstopp inom skolförvaltningen.

Kommunen står inför många stora investeringar. Ett nytt vattenverk skall byggas för 530 miljoner. Skolan står inför mycket stora ombyggnadskostnader på flera skolor. Beträffande Palmcrantzskolan har dock kostnaden sjunkit till 60 miljoner i stället för 190 miljoner, efter det att Engelska skolan blev hyresgäst.

Tidigare fanns beslut om rivning och nybyggnad av kontorskomplexet bakom rådhuset för en total kostnad av cirka 500 miljoner. I stället blir det en ombyggnad för cirka 150 miljoner.

Planerna på den stora byggnaden på busstorget går vidare och där är nu Diös ensam byggherre.

Nya bostäder kommer i första hand på slakteriområdet och följs sedan av flera områden på Frösön. Den omfattande flerfamiljsbebyggelsen på Sandvikenområdet ligger vilande.

Efter informationen diskuterades olika frågor, bland annat tiggeriproblematiken, uppställda klimatmål och Kindbergaffären.

Ordförande Sture Persson tackade Per Jönsson för en utmärkt presentation och informerade om höstens kommande verksamhet.

Åke Mörtsell

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel