Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Moderata Seniorer

Annons

Moderata seniorer har vid sin junisammankomst åkt med M/S Thomee till Verkö slott och där ätit lunch. Denna båtresa i Storsjön och lunchen på Verkö slott är tillsammans en upplevelse av hög klass i sommarfagert Jämtland. Efter lunchen och under återresan lämnades information från Robert Hamberg, Lise Hjelmgard Svensson och Jananders Matsson.

Robert Hamberg är nyutnämnd ordförande i moderaternas länsförbund samt framstående region- och kommunalpolitiker. Han berättade att region Jämtland Härjedalen från och med 2019 styrs av en ”blågrön” allians. Detta samarbete fungerar bra. Regionledningen står inför mycket stora ekonomiska problem och även problem med rekrytering av sjukvårdspersonal som ibland medför för långa väntetider. Omfördelning och effektivisering av sjukvården är nödvändig. Detta samt problem med länstrafiken och eventuell försäljning av landstingsbostäder diskuterades med många inlägg. Det finns också möjlighet till ekonomisk förbättring genom en tänkt förändring av det statliga kostnadsutjämningssystemet. Ordförande Sture Persson lyckönskade Robert till befattningen son länsförbundsordförande.

Lise Hjelmgard Svensson är bland annat ordförande i kommunens vård- och omsorgsnämnd och ordförande i Moderaternas Östersundskrets. Vård- och omsorgsnämnden omsätter 1,6 miljarder och har en mycket stor stab av medarbetare och fortlöpande arbete pågår med att förbättra personalens arbetsvillkor. Vårdbiträden anställs nu också vilket innebär att undersköterskor får mera tid för direkt vårdarbete. Sjukskrivningstalen har nu kraftigt förbättrats. Ett nytt modernt äldreboende med 80 lägenheter planeras på stadsdel söder.

Resan avslutades med att moderate chefsombudsmannen Jananders Matsson informerade om hur arbetet på riksnivå har förändrats efter valet och efter att C och L lämnat alliansen. Han berättade också om framtida planer och aktiviteter.

Åke Mörtsell

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel