Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: Moderata Seniorer

Annons

Moderata seniorer har den 23 maj vid sin månadssammankomst besökt AB Persson Invest. Vd för företagets fastighetsbolag, Sofie Blom Bergström, informerade oss om hela koncernen.

Företagsgruppen har sex affärsområden: Personbilar, lastbilar, fastigheter, skog, hyvlerier och sågverk samt vindkraft. Person- och lastbilsverksamheten täcker mellersta och norra Norrland men lastbilsverksamheten finns också i Mellansverige och i Norge. Dessa båda verksamheter står för övervägande del av koncernens omsättning.

Fastighetsbeståndet har en lokalyta på cirka 215 000 kvadratmeter, varav cirka 60 procent avser lokaler för egen verksamhet. Skogsförvaltningen omfattar drygt 139 000 hektar, huvudsakligen i Jämtland. Skogen och fastigheterna utgör mer än hälften av koncernens tillgångar. Skogsförvaltningen medverkar till råvaruförsörjningen hos det hälftenägda stora sågverket i Gällö och vidare till företagets två hyvlerier i Edsbyn och Valbo.

Satsning på förnybar energi, i huvudsak genom vindkraft, ingår också i verksamheten genom Mullbergs Vindpark i Rätan.

Det familjeägda bolaget, som startades 1932 av Sven O Persson, är nu en koncern som omsätter 6,5 miljarder kronor (2018) och har cirka 1300 anställda. Sofies information visar med stor tydlighet hur affärsmässig företagsamhet och omsorg om alla medarbetare och kunder kan ge lysande resultat.

Det mycket lyckade besöket avslutades med rundvandring i försäljnings- och verkstadslokalerna på Fagerbacken i Östersund.

Åke Mörtsell

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons