Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: LRF

Annons

Tåsjö, Strömsund-Alanäs och Hammerdals lokalavdelningar har varit på studieresa.

Ett inspirerande och lärorikt besök hos Örjan Nilsson, Bleka gård i Tandsbyn, där vi fick ta del av möjligheterna att ta tillvara solens strålning som väsentligt förbättrar ekonomin för energibehovet, inledde dagen.

Vi imponerades även av hans flexibilitet – när lönsamheten på mjölkproduktionen sjönk, växlade han över till köttproduktion – kalvkött blev resultatet. Tack till Örjan för en gedigen presentation.

Wikners i Persåsen, ett säkert kort för hungriga magar. Vår nyfikenhet stillades av konstnärens förmåga att producera högklassisk konst av krokiga, knöliga trädstycken. Leif Wikner är en mästare att fånga åhörarna, att ta alla med i sin trolska värld. Ett besök med mersmak.

Tack till Esbjörn Olofsson för din presentation av energiprojektet i Hammerdal.

Tack också till Andreas Hägglund för din givande information angående energifrågor sam en av livets väsentligheter, maltdrycker.

Idén bakom studieresan gavs av Bertil Jakobson i Tåsjö – tack till dig för att vi fick ta del av denna lärorika och intressanta studieresa!

Elisabeth Palm