Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Locknekraterns ekonomiska förening

Vid årsstämma för Locknekraterns ekonomiska förening på Geocenter i Ångsta den 1 mars valdes K-G Jirdén till ordförande. Till ny ordinarie styrelseledamot valdes Terese Persson, ordförande i Jämtlands amatörgeologiska sällskap (JAGS). Övriga styrelseledamöter är Johannes Adolfsson och Åsa Bryne. Ersättare är Tommy Pettersson och Egon Persson.

Stämman konstaterade att ekonomin är i balans varför årsavgiften beslöts vara oförändrad.

En fråga som styrelsen fick i uppdrag att arbeta vidare med är att få fler medlemmar till föreningen.

Verksamheten bygger på att det finns volontärer som sköter Geocenter under sommaren. En utbildning ska anordnas för personer som kan ställa upp och ansvara för verksamheten och för de feriearbetande skolungdomar, som sköter kafé Bumlingen under sommaren.

Efter att årsstämman avslutats presenterade K-G Jirdén dels en studie om ”Tvillingmeteoriten” som slog ner vid Målingen i Bergs kommun, dels en sammanställning över föreningens utveckling och framtida möjligheter.

Geocenter har nu funnits i 14 år och under den tiden har verksamheten utvecklats. Medlemmar i JAGS har arbetat med att utöka och förbättra stensamlingarna och byggt den vackra muren vid entrén. En avdelning för barn – Georg Grävlings hörna– har färdigställts och skyltar vid E45 har tillkommit. Dessutom har underhåll och en del reparationer genomförts.

Tack vare forskarnas arbete om Tvillingmeteoriterna, kan föreningen presentera helt unika besöksmål och en fascinerande berättelse om vad som inträffade för 458 miljoner år sedan.

Några som gjort betydelsefulla insatser för föreningen och avtackades med blommor var Eva och Ove Hellzén, Lennart Malmliden och Barbro Johansson.

Stort tack riktades också till Clas-Göran Persson, för det stora ansvar han tar för verksamheten.

K-G Jirdén

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel