Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Ljungens närbibliotek

Det var nio år sedan Torbjörn Ohlsson senast gästade Ljungen. Då hade han kommit ut med sin första bok. Sedan dess har han skrivit tre till. Nu skulle han berätta om sin skrivarresa.

Fram till 2008 arbetade Ohlsson på bank. Redan tio år tidigare hade han börjat samla anteckningar om händelser och upplevelser där. Sedan han slutat arbeta fortsatte han samla material om bankvärlden från tidskrifter och tidningar och bestämde sig sedan för att skriva boken i romanform. ”Det var enklare”, menade han, ”Det är sant, men det kanske inte har hänt”. Girighet eller Makt och Guldfeber heter de två bankböckerna.

Under sin tid som säkerhetschef på banken mötte Torbjörn Ohlsson också kriminalitet och trakasserier av olika slag. ”Människans mörka sidor” är något som intresserar honom. Därför bestämde han sig för att skriva en bok om sexuella trakasserier och våld. Den tredje romanen handlar om en gammal kvinna som i samtal med författaren berättar om sitt liv där hon utsatts för sexuellt våld och stora lidanden. Någon måste få veta, heter den och kom 2017.

På bokmässan i Östersund 2019 kunde Torbjörn Ohlsson presentera sin fjärde bok. I Borträknad har författaren vänt tillbaka till arbetslivet, men denna gång är det inte till banken utan till en tidningsredaktion. Här skildras hur en reporter utsätts för kränkande behandling. Författaren ville inte avslöja vad som händer i boken, men på närbiblioteket Ljungen finns den att låna.

Författaren avtackades av ordförande och applåderades av ett trettiotal åhörare.

Nästa författarafton blir 11 mars. Då kommer Stefan Lundin med sin bok Je vaks opp på Kvarnbränna. Lotteri som vanligt men fikat är gratis.

Eva-Märta Pålsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel