Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Ljungens närbibliotek

Ljungens närbibliotek har gästats av Elin Olofsson. Hon är känd från både ÖP och Jämtlands radio så mötet fick starta med att hämta flera stolar till den stora publiken. Författaren, för det är hon nu på heltid, kom för ett år sedan ut med sin första roman Då tänker jag på Sigrid. Hon berättade om året som gått efter debuten, hur hon rest runt i hela landet och berättat om Sigrid, Hanna och Åke, huvudpersonerna i boken, och talat om Jämtland och Offerdal, där Elin är född och romanen utspelar sig. Det är flera år sedan hon började skriva om Sigrid och hon har skrivit om och ändrat ända tills hon för två år sedan skickade det färdiga manuset till några förlag.

Medryckande berättar Olofsson om glädjen över att få en bok utgiven, om svårigheten att hitta ett bra omslag och råd som hon fått. Börja alltid skriva på nästa bok innan den första kommit ut var ett sådant och det har hon följt. Så till nyåret skickades råmanuset till hennes nya roman till förlaget och nu håller hon på att redigera den bok, som ska ges ut i höst: Till flickorna i sjön. Vi fick höra lite om handlingen. Byn Gärningsberg finns med liksom Östersund, men det är inte en fortsättning på Sigridboken. Så snart den nya boken kommer ut kommer vi att köpa in den till Ljungens närbibliotek. Det lär bli rusning efter den.

Nu håller boken om Sigrid på att översättas till engelska för att kunna säljas till andra länder. Om den ges ut i andra länder får Elin åka dit och berätta om den och om Jämtland. Fantastiskt!

Efter denna intressanta föreläsning följde fika och lotteri. Nästa möte är 19 maj., först ett kort årsmöte och sedan kommer vår kommundirektör Bengt Marsh.

Eva-Märta Pålsson