Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv:  Litsbygdens Centerkvinnor

Litsbygdens Centerkvinnor valde i år valt att uppvakta Monica Jacobsson, Brynje, på Internationella kvinnodagen, med diplom, blommor och tårta. Monica bor tillsammans med sin man i Brynje och driver ett företag med jord, skog och köttdjur.

Dessutom har hon sitt företag ”Fru Julianas gårdscafe”, där det serveras hembakt mjukbröd och andra godsaker. Caféet är öppet ungefär en dag per månad. Monica ordnar även privata tillställningar såsom födelsedagsfester och dop.

Företaget är även med när Skördefesten går av stapeln två dagar varje höst. Bed and breakfast är ett annat av Monicas ”företagsben”. Det är mest öppet sommartid med gäster som gärna återkommer varje år.

Monica flyttade från Stockholm 1975, efter att ha gått på lantbruksskola och fått jobb i Stugun. Hon har också gått undersköterskeutbildning och jobbade inom vården till 2008. 

Som texten på diplomet lyder: ”....hon är en driven och kreativ företagare. En stark kvinna som är en förebild för oss alla”.

Kerstin Landgren

Inger Jonsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel