Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Litsbygdens centerkvinnor

Annons

Litsbygdens centerkvinnor har haft ett välbesökt årsmöte och kunde se tillbaka på ett händelserikt och aktivt år 2013. I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan har en omväxlande studie- och kursverksamhet genomförts. Viktiga insatser har som vanligt gjorts för olika hjälporganisationer. Som exempel på detta kan nämnas Världen angår oss, där ett kvinnoprojekt är aktuellt i Namibia.

Ett par gånger per år gästar avdelningen Häradsgården och bjuder på underhållning och "gofika". Det känns så meningsfullt och trevligt att på det sättet bjuda de boende på lite guldkant i tillvaron.

Den internationella kvinnodagen har traditionsenligt uppmärksammats genom att uppvakta en kvinna som företagare. Denna gång föll valet på Therese Pettersson som äger och driver Lits blomsterhandel. Hon uppvaktades med diplom och specialtårta och fick höra att hon genom sitt företagande är ett föredöme för kvinnor och att hennes företag är viktigt för bygden.

Studiebesök har gjorts i Lillsjöhögen där stavkyrkan besöktes och ansvariga för idéerna, byggandet och ansvaret för allt detta gav en intressant redovisning för det som en samarbetande bygd åstadkommit och arbetar för. Centerkvinnorna beslutade efter besöket att starta en fond för insamling till en orgel, lämplig för stavkyrkan.

På första advent ansvarade avdelningen för kyrkkaffet efter gudstjänsten i Lits kyrka. Den frivilliga kaffekollekten gick till Rädda barnen.

Avdelningen har självklart deltagit i Byföreningens aktiviteter. Intensivt och uthålligt arbetar hela bygden för att få en ny bro i stället för den gamla som går över Indalsälven från Södra Söre till Hammarn. I arbetet med den årliga Lit é action på nationaldagen och som Byföreningen har huvudansvaret för, finns centerkvinnorna med.

Verksamhetsåret avslutades med julfirande. I stället för traditionsenligt utdelande av ett ungdomsstipendium skickades detta år en tusenlapp till orgelfonden i Lillsjöhögen.

Representanter i landsting, kyrkoråd och kyrkofullmäktige lämnade rapporter från sina ansvarsområden. Frågor och diskussion följde på rapporterna.

Medlemsmöten har ofta resulterat i skrivelser till riksförbundet där synpunkter på aktuella frågor och framtidsarbete framförts. Aktuellt har förbundets förslag om jämställda pensioner varit och avdelningen har efter ingående studium och livligt åsiktsutbyte svarat på förslagen. Utredningen som legat till grund för förbundets förslag har gett intressanta kunskaper och många aha-upplevelser.

Verksamhetskommittén lämnade en genomarbetad och framåtsyftande plan för kommande arbete där valarbete var särskilt poängterat.

Styrelseval: ordförande Ulla-Britt Brandt. Övriga ordinarie styrelseledamöter: Märit Andersson, Mai Eriksson, Ingrid Landgren, Margit Olofsson och Stina Eliasson.

Revisor: Gudrun Häggkvist. Ombud till Byföreningens årsmöte: Britta Andersson. Verksamhetskommitté: Britta Andersson, Gudrun Häggkvist och Margit Olofsson.

Årsmötet avslutades kring kaffebordet. Ordföranden Ulla-Britt Brandt avtackades med blommor och varma ord för det gångna året utmärkta arbete .God stämning och glad framtidstro präglade årsmötet.