Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Lions club Mörsil

Lions club Mörsil inledde verksamhetsåret den 11 september 2013 traditionsenligt på Vśtabacken Mattmar med medlemsmöte och surströmming med inbjudna partners. Under verksamhetsåret har klubben genomfört och deltagit i olika aktiviteter.

Sommaraktiviteterna genomfördes sedvanligt under Mattmarveckan, vecka 30, med Hattparaden vid Mörtån och Stockracet i Kvitsleströmmen med musikunderhållning och försäljning av förtäring. Klubben deltog även i Konserten i Mattmars kyrka med bland andra Jan Tyve och Anna Brandt och där behållningen oavkortat gick till insamlingen för Världens Barn. Även vid Lyrikaftonen i Mörtåkåtan bidrog klubben med förtäring.

Vinteraktiviteterna bestod först av luciafirandet i Mörsils kyrka, där LC Mörsil traditionsenligt skänkte och utdelade Luciasmycket till årets Lucia. Behållningen av åtföljande kollekt och lotteri skänktes som tidigare till Barndiabetesfonden. Mörsils skola deltog i Lions fredsaffisch-tävling under hösten. Klubben deltog senare i julmarknaden vid Mattmars kyrka med barnlotteri, skink- och sparklotteri och ridning för barnen. Klubben inbjöds av Hallen-Oviken-klubben till julbord i Persåsen som vi sedan kunde kontra med inbjudan till ärtsoppa på församlingsgården i Mörsil vid januarimötet. En uppskattad begivenhet blev på vårkanten en utflykt till Kluks bowlinghall.

Lions club Mörsil 50-årsjubilerade den 10 maj på Stenhammarens bygdegård i Mattmar. Jubileet inleddes med mingel och förfriskningar varefter presidenten Carina Hemmingsson hälsade distriktsguvernören Lars-Åke Sundvall och de 50-talet gästerna från klubbarna Brunflo, Brunkullan, Hallen-Oviken, Lit, Mörsil och norska Stjördal välkomna. Efter de inledande ceremonierna med bland annat en historisk överblick av klubbens verksamhet blev det de gästande föreningarnas tur att med tal, gåvor och betygelser honorera Lions club Mörsil.

Därefter vankades en delikat trerätters middag med allsång, ackompanjerad av Jan Tyve på dragspel. Jan Tyves orkester kom sedermera att svara för musikunderhållningen, där bland annat Torkel Johanssons ekvilibristiska trumpetspel av Karnevalen i Venedig imponerade.

Kvällens höjdpunkt blev när utmärkelsen Melvin Jones Fellowship delades ut till Uno Pettersson för sina insatser i klubbens verksamhet. Det bör också poängteras att Uno Pettersson inte missat ett enda möte under sina 49 år som medlem.

Uno kontrade som tack med att succéartat framföra en munspelslåt och dessutom med en låt med ett mini-munspel i munnen. Distriktsguvernören Lars-Åke Sundvall tackade avslutningsvis för ett väl genomfört arrangemang varvid Jan Tyves orkester stämde upp till dans.

Text och foto: Sölve Madsén