Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Laxvikens bygdegårdsförening

Laxvikens bygdegårdsförening har gjort det igen! Tillsammans med kanadensaren Edwin Erickson och hustru Connie håller byn sakta men säkert på att etablera en turistisk attraktion vilket den vackert belägna byn så väl förtjänar. Lägger man dessutom till vackert högsommarväder, som det var i helgen, och en stor portion social samvaro kan en folkfest i musiken och gemytets tecken inte bli bättre.

Med eldsjälar som Kalle Bengtsson och Kenneth Berg i byn, bara för att nämna ett par namn i ledningsgruppen, så tror byborna stenhårt på en fortsättning på det koncept som fanns från starten 2017.

– De två första åren har vi gått med vinst och då ingår också vissa grävningsarbeten för att utöka husvagnsparkeringen, berättar Kalle.

– Vi har många frivilliga arbetstimmar och alla ställer upp ideellt för bygdegårdsföreningens sak. avrundar han samtalet medan han återgår till sitt värv – att steka kolbullar, en syssla som han är känd för att behärska med elegans, även i vidare kretsar. Edwin styr uppläggningen i stort med sina musikgäster från andra sidan Atlanten. ”Jag vill inte att festivalen skall växa för fort” berättar han från sin fritidsbostad ett stenkast bort från den anrika bygdegården. Upplägget präglar således Edwins seriösa musiksmak där han blandar folklig svensk traditionsmusik med lite annorlunda rytmer från både USA och Kanada. Som i år då duon Kev-Lex Music trollband publiken med sina internationella melodier från violin och gitarr. Mångfalden av musikgenrer, äkta kanadensisk cowboyfrukost på Sågbacken samt musikanternas parad genom byn är ingredienser som berör alla, såväl ortsbor, turister som musikanter.

Lördagsevenemanget lockar alltid en större publik men fredagens inledande allspel under ledning av Tord Sölvesson från Hagfors eller grundkursen i linedance var också sevärda attraktioner inom det omväxlande utbudet.

I Kalle Bengtssons välkomstanförande uttryckte han känslan av att Laxviken nu fått sin årliga tradionshelg - i början av augusti.

Åke Bengtzon

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel