Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Kvinnliga föreningen gamla Östersund

Kvinnliga föreningen gamla Östersund KFGÖ, hade sin traditionella adventssammankomst den 28 november i Vinterträdgården, Folkets Hus. Ett 90-tal medlemmar bänkade sig runt julinspirerade, dukade runda bord och blev serverad en jultallrik, samt några varma smårätter.

Ordförande Ingrid Borgström hälsade välkommen och orienterade kort om kvällens program.

För elfte gången delades vårt kulturpris ut till en kvinna som har gjort något bra i och för Östersunds kommun. I år fick Anna Brandt stipendiet, för bland annat sin mycket aktiva roll som körledare och inspiratör inom musikens värld. Anna uttryckte sin glädje och tacksamhet över denna utmärkelse och bjöd på skön sång av bland annat Allan Edvall.

Kristina Andersson informerade om, att föreningens donation för forskning/utveckling/utbildning till barnavdelningens diabetesenhet är inne i ett aktivt skede. Forsknings- och utvecklingsavdelningen inom Regionen har varit och är ett stort stöd för föreningen i administrationen, vad avser ansökningsförfarande med mera. Vår målsättning är att de första projekten ska få ekonomiskt stöd ur donationen under våren.

Forskningsledare Pelle Håkansson informerade om Regionens Forsknings- och Utvecklingsenhet, som bedriver uppmärksammad forskning inom olika medicinska områden. Det finns bra information på Region Jämtland Härjedalens hemsida under fliken Forskning och Utveckling.

Ordförande tackade alla närvarande och hoppades att få ses igen vid föreningsstämman i maj.

Som avslutning sjöng vi alla Per Martin Hambergs sång, Så tändas åter ljusen i vår lilla stad, enligt traditionen.

Kristina Andersson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel