Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: Kvinnliga föreningen gamla Östersund

Annons

Onsdagen den 15 maj 2019 hade Kvinnliga föreningen Gamla Östersund sin sedvanliga årsstämma för 62:a gången. 77 medlemmar hade infunnit sig i restaurang Hovs fina och anrika St. Olofs gillesal, som med sitt högsäte och den stora bonaden om Arnljot och slaget vid Stiklestad i generationer varit en kär samlingsplats för jämtarna. Restaurang Hov startade sin verksamhet i nuvarande form redan 1916.

Ordförande Ingrid Borgström hälsade alla varmt välkomna och höll en parentation över de medlemmar som avlidit under året.

Sedvanliga årsstämmoförhandlingar avhandlades sedan och efter omval och nyval fick styrelsen följande sammansättning; ordförande Ingrid Borgström, vice ordförande Kristina Andersson, sekreterare Marianne Hedman, kassör Anna-Marta Roos-Näslund. Ledamöter: Marianne Jonsberg, Elsa Thand och Barbro Uddeholt. Suppleanter: Astrid Åsgårdh och Eva Karlberg.  Revisorer: Inger Jonsson och Britt Stjernström, revisorsuppleant: Marie Gidlund och valberedning: Gertrude Nilsson och Marie Gidlund.

Årets bussresa i slutet av augusti eller i början av september är under planering. Kallelse kommer att skickas ut till alla medlemmar i god tid innan resan och vi hoppas att många då kan delta.

Föreningsstämman avslutades av ordförande Ingrid som tackade för förtroendet till valet som ordförande för mötet. Hon tackade sedan de övriga i styrelsen för ett gott arbete under året.

Efter det att vi alla avnjutit en god middag med lax med goda tillbehör och kaffe med god bakelse fick vi njuta av skön sång och musik av Linnea Stenberg och Nils Frändén. Underhållningen avslutades med att vi alla reste oss upp och sjöng tillsammans Jämtlandssången:  Så tåga vi tillsamman bort mellan Jämtlands gröna ängar……

Därefter önskades vi alla en riktig skön sommar av vår ordförande Ingrid.

Vi hoppas på en varm sommar efter den ganska kalla i början av maj, efter den varmare delen i april. Kvällens väder var ganska varmt, plus 12 grader och träden var nästan helt utslagna.

Som vanligt gick vi sedan hem med glädje i kroppen efter en trevlig kväll.

Marianne Hedman

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons