Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Kvarteret Byalaget

I kvarteret Byalaget, ägt av Brogården Västerport AB, vid Östersunds tennishall med 36 lägenheter, hade boföreningen på surströmmingspremiärdagen 19 augusti sitt sedvanliga samkväm – denna gång med spridning såväl inomhus som på ett antal uteplatser! Nytt för i år var att till strömmingen åts egenodlad potatis, uppväxt på den egna innergården. Skörden blev riklig på den lilla potatistäppan och proceduren upprepas säkert nästa år.

Efter surströmmingsintaget brukar varje år spelas Byalagets årliga boulemästerskap. På grund av mindre tjänlig väderlek sköts det upp till veckan efter, 25 augusti. Årets mästerskap, det sextonde i ordningen, samlade åtta deltagare som spelade alla mot alla, först till tre poäng. Liksom förra året visade sig Owe Hallin starkast med segrar i alla sju matcher. På prisplatserna därefter kom Sven-Olof Andersson, Göran Falkerby, och Eivy Hammar.

Ett ständigt vandrande vandringspris sattes upp 2006 av Attacus i samband med boendets tillkomst och nu får Owe sitt namn ingraverat för tredje gången (tidigare 2012 och 2020). Av årets övriga pristagare har Göran vunnit 2015 och Sven-Olof 2010, 2011 och 2017. Av tio olika segrare genom åren har damer vunnit två gånger, Ulla-Britt Svanström 2016 och Monica Nilsson 2018. Första inteckningen togs 2006 av Torsten Arbman.

S-O Andersson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel