Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Krokoms Byförening

Trevligt att äntligen få träffas på möte. Det var den allmänna uppfattningen när Krokoms Byförening kunde ha sitt sedan i februari uppskjutna årsmöte härom kvällen i Magneten, Krokom.

Ordförande Carina Grahn Hellberg hälsade välkommen. Kommunalrådet Björn Hammarberg hade inbjudits att sitta mötesordförande vilket utfördes på bästa sätt. Efter njutbar samlingsmusik på gitarr av Göran Melin kunde dagens förhandlingar börja. Trots många uppskjutna möten inklusive inställd Krokomsdag har ändå som vanligt pågått en livlig verksamhet.

Ur verksamhetsberättelsen framgick att uppskyltning i och runt Krokom har färdigställts. Två kulturkvällar har genomförts. Sommarlovs- och höstlovsaktiviteter för barn och ungdom. Underhåll och utsättning av 17 utebord och vilbänkar runt samhället.

Ett stort engagemang med fyra möten under hösten ordnades för att kunna ge input till kommunens översiktsplanering gällande Krokoms samhälles framtid. Det ingår i älvområdets större planeringsunderlag från Gärde, Ås upp till Aspås. Det resulterade senare i en insänd inlaga till kommunen med synpunkter.

Ett många gånger uttalat önskemål och krav är att flera trygghetsbostäder – seniorlägenheter, tillskapas centralt i samhället. Då kan äldre lämna sina villor för en mer lättsam tillvaro och husen kan säljas till barnfamiljer. I Krokom är det gott om service på ett litet område som man önskar att fler skulle kunna få dra nytta utav. Men utrymmet i centrum är begränsat.

En stor insats har Byföreningen gjort i tillskapandet av fritidsgården Smedjan. Först iordningställdes lokaler i södra delen av huset. Bara för att strax därefter få flytta till andra ändan med nytt iordningsställande och nya insatser. Nu hoppas man på en värdefull verksamhet för alla åldrar inklusive föreningslivet när det finns en bra plats att vara på.

Halva styrelsen omvaldes och består av Carina Grahn Hellberg, ordförande och Peter Grundström, Anneth Nyqvist, Göte Norlander, Lena Eriksson, Leif Tjernström och Abdul Rahman Khalaf. Ersättare är Berndt Söderholm samt nyvalda Maud Nygaard och Per Eliasson.

Efter mötet lämnade Björn Hammarberg information om aktuella frågor i kommunen och i samhället. Det gavs också möjlighet till allmän frågestund som flitigt utnyttjades. Intresset för ortens utveckling är stort.

Göte Norlander

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel