Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Krokoms Byförening

Den ideellt arbetande Krokoms Byförening (för Krokoms samhälles trivsel och utveckling) har avhållit sitt femtonde årsmöte. Den här gången på Mötesplats Smedjan, en nytillkommen samlingslokal för både ungdom och vuxna.

Invigningen skedde för cirka två månader sedan och är ett samarbetsprojekt där medlemmarna i byföreningen haft stor medverkan till utformningen. Mötesplats Smedjan är en fristående förening som upptar ett femtontal ideella föreningar och kulturorganisationer som studieförbund.

Årsmötet öppnades av ordförande Carina Grahn Hellberg. Hon hälsade välkommen och utlyste en tyst minut till minne av bortgångne Arne Ängehov, som var föreningens ordförande under de nio första åren, sedan föreningen bildats år 2004.

Därefter klubbades dagordningen igenom på sedvanligt sätt av Karin Jonsson, nytillsatt kommunalråd för kommunen.

Av verksamhetsberättelsen kan utläsas att byföreningen gjort en hel del ideella insatser under året för mötesplatsens uppbyggnad. Birgitta Svanholm liksom Leif Tjernström är två av eldsjälarna. De ingår fortsättningsvis som byföreningens representanter.

Dessutom kan utläsas att föreningen haft en aktiv roll i utvecklingen av samhället genom samverkan med kommunen, engagemang i kulturaktiviteter, marknader, medlemsmöten med mera. Den ekonomiska ställningen är stabil.

Styrelsen har under 2019 utgjorts av Carina Grahn Hellberg, Lena Eriksson, Leif Tjernström, Abdul Rahman Khalaf, Peter Grundström, Sture Björklund samt Göte Norlander. Nya styrelsen förändrades i så motto att Sture avgick och Anneth Nyqvist tillträdde. Revisorerna Kenneth Nilsson och Anita Ohlsson omvaldes.

Föreningen beslutade om verksamhetsplan med bland annat kvällsmöten första måndagen varje månad.

Efter avslutat årsmöte informerade nya kommunalrådet Karin Jonsson om och hur den kommunala planeringen för bostäder och industri i centrala Krokom fortskrider. Hon ser fram emot möten med medborgarna i alla åldersgrupper för informationsträffar i centrala Krokom den närmaste tiden.

Beträffande Mötesplats Smedjan berättade Birgitta Svanholm att man kommit igång med ungdomsverksamhet under kvällstid samt planerar verksamhet för vuxna daglediga. Kommunen söker fritidsledare för ungdomsverksamheten.

I pausen bjöd Berndt och byföreningen på gofika.

Mikael Nolervik underhöll med durspelsmusik från två av sina många spel.

Åke Bengtzon

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel