Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Krokoms byförening

Annons

Vädergudarna var på sin bästa sida i lördags. Det ledde till att Krokomsdagen förmodligen fick sin största publik genom de 16 år som dagen anordnats. Fastän området är utspritt med Gamla Krokom, Björkparken, centrum och Krokomsporten fanns det gott om besökare överallt.

Det är Krokoms byförening som är paraplyförening för de olika aktiviteterna som föreningar, organisationer och företag deltar i. Men som sagt, nu behövde inte paraplyerna användas.

Störst var trängseln vid stationsområdet Gamla Krokom. Där fanns 30-talet bakluckeloppis som gjorde ytan till ett trevligt myller inspirerande att göra fynd på.

I centrum spelade Messingsextetten, sju kvinnor och män med mässinginstrument. Härligt skön och soft brunnsmusik kunde avnjutas i det fria av en stor publik. Yngve Nordin presenterade och tog oss tillbaka 100 år i tiden. På den tiden räknades inte trumslagarna in i en orkester. Därav namnet. Kommunalråden Björn Hammarberg och Niclas Rohdin välkomnade nya svenska kommunmedborgare.

Dagens värdar, Peter Grundström och Göte Norlander, hade till uppgift att välkomna till dagens alla olika utställningar och aktiviteter. På Hyresrättens dag i Björkparken ordnade Hyresgästföreningen uppskattad skjuts med häst och vagn runt centrum. Kusken Erik Broms, Valne, körde säkert med tvåspann. Ortens buss- och taxiföretag ordnade gratis transporter till Krokomsporten.

Barnen hade för övrigt en hel del att välja på. Pyssel i kyrkan, ankor som åkte rutschkana, åkturer med hästarna, fiskdamm, hoppborg eller att åka till väders med räddningstjänstens hävare.

I biblioteket fanns lokala författare och i skyltfönstret byföreningens miniutställning till ett framtida Krokom. Allt för att höja Krokombornas engagemang i utvecklingsfrågor. Dessutom gavs möjligheter att ge tips på verksamhet och innehåll i kommande föreningarnas hus, Smedjan, tillika fritidsgård för barn och ungdom.

Göte Norlander

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel