Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: Krokoms Byförening

Annons

Det var många arrangemang som slogs om publiken i lördags, den 18 maj. Ändå kom många besökare till vårmarknaden i Krokom där man trivdes i det sköna vårvädret.

Det är nu andra året som Krokoms Byförening ställer sig i spetsen för att genom öppet hus och ”loppis på byn” bidra till vårstädningen. Mest loppis var det i Gamla Krokom där även hantverksutställning och ankor på glid, det vill säga ankor som åker rutschkana förevisades.

Krokoms kyrka hade visning, fika och samtal. Rotary stekte som vanligt kolbullar vid Krokomsporten, där behållningen går till välgörande ändamål. Krokom som ort är utspridd, med dessa tillfällen händer det olika saker på många ställen.

I centrum samlades knallar, hantverkare och representanter för de politiska partierna som  redogjorde för EU-politiken. Blev man övertygad kunde man dessutom direkt i kommunhuset förtidsrösta då det var öppet. Extraöppet med erbjudanden hade ortens bank, affärer, apotek med mera. Föreningar passade på att visa upp sin verksamhet. Skön musik och stämsång fick marknadsbesökarna lyssna på under dagen genom ungdomarna Anna Novak och Norma Bergström.

I lördagsöppna biblioteket visade byföreningen en miniutställning över framtidens Krokom. Utställningen ville visa men även inhämta svar på var och hur man kan bygga nya lägenheter i Krokom. Såväl för ungdomar som för äldre som vill flytta till lättsammare boende från sina hus. Det anses mycket angeläget då många står i kö för boende på orten, som har bra service och bra kommunikationer.

Byföreningen arbetar enträget och med stort engagemang för trivsel och utveckling. Troligtvis kan fritidsgård för de unga öppnas redan till hösten i Smedjan. Närmast är inbjudan till städdag i utemiljön till onsdag 22 maj.

Göte Norlander

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons