Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Järnvägsmuseiföreningen Jämtland

Järnvägsmuseiföreningen Jämtland har haft årsmöte med ganska många deltagare i EFS-lokalen i Östersund. Innan mötet underhöll Carina Gran och Bengt Engström med gitarr och dragspelsmusik samt roliga sångtexter och historier.

Föreningen ordförande Bror Halvarsson öppnade mötet med att hälsa välkommen och han informerade också om föreningens verksamhet samt dess framtidsutsikter som han menade hade starkt förbättrats under verksamhetsåret.

En tyst minut anbefalldes för avlidna medlemmar däribland föreningens äldste medlem Sigrid Nordin som varit trogen medlem i många år och nu avlidit 97 år gammal. Efter parentationen vidtogs årsmötesförhandlingarna.

Två medlemmar hade på egen begäran under året lämnat föreningens styrelse, Eivor Söderman och Yngve Karlsson. Här kan nämnas att Yngve var en av dem som 1993 bildade Järnvägmuseiföreningen. Även redaktionen för föreningens tidning Ångtrycket fick fortsatt förtroende. Mötet och revisorerna gav den avgående styrelsen full ansvarsfrihet för verksamhetsåret.

Efter mötet såldes lotter med fina vinster, däribland på en ny cykel som en medlem hade skänkt till föreningen. Innan mötets slutade blev det mera fin musik av dagens underhållare.