Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Jamtstårsan

Annons

Jamtland Bike Week snurrade på högvarv när Jamtstårsan, motorcykelklubben med kvinnliga förtecken, häromkvällen arrangerade fikacruising till Jämtlands Nyby några mil utanför Östersund. Och mullret från mäktiga motorer måste ha hörts över Indalsälvens dalgång när hojarna var på gång.

- Vägen hit är helt fantastisk, jublar Barbro Askholm, klubbens ordförande, som just pressat sin Harley Davidson Fat Boy genom motluten på asfaltsvägens alla inspirerande kurvor.

Den blänkande motorcykeln, med klassisk amerikansk V-Twinmotor på hela 1 600 kubik, har hon haft i fem år, nästan lika länge som klubben funnits.

- Vi startade 2011 och även i år deltar vi Jamtland Bike Week som är ett återkommande veckolångt sommararrangemang. Det bygger på ett samarbete mellan flera av länets motorcykelklubbar där vi tillsammans ordnar en rad olika aktiviteter i Östersund och åkturer till olika utflyktsmål i länet. Startavgiften, och ytterligare frivilliga bidrag, skänker vi till Emmafonden mot bröstcancer, berättar Barbro Askholm som gärna åker på sommarträffar.

Fast även för den med mindre motorcykel i blodet var synen av cirka 25 blänkande motorcyklar utanför Nybygården en upplevelse. Och det alldeles särskilt då de flesta hojarna räknades in under kategorin mäktiga kromtyngda landsvägskryssare med hög USA-faktor.

– Soliga och varma sommarkvällar, som den här, då är det härligt att köra motorcykel, säger Lilian Gundt från Frösön, sätter sig till rätta på sin glänsande Victory Vega och konstaterar att inte bara vägen utan även kaffefikat i Jämtlands Nyby blev bäst hittills.

Per Ericsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel