Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Jämtlands bygdegårdsdistrikt

Jämtlands Bygdegårdsdistrikts stämma hölls i år som ett telefonmöte på grund av rådande läge med Covid-19. Delar av styrelsen satt tillsammans i SV:s lokal, Armégränd, Östersund, lördag den 4 april. Det blev ett kortare årsmöte än vanligt eftersom vi bara hade fokus på själva årsmötesförhandlingarna.

Närmare 30 personer deltog som representerade 12 bygdegårdsföreningar. 

Ordförande Carina Asplund hälsade styrelsen och ombuden välkomna. Priset som Årets bygdegård i Jämtland, tilldelades Tandsbyns bygdegård, som även blir värd för 2021 års distriktsstämma. Motivering: Sveriges största och vackraste 75-åring som genom T-Byn Rock och Occupy bygdegården med Bygdis och Lan, gör ett rejält lyft in i framtiden, Bygden blir vad du gör den till!

Silvernålen för förtjänstfullt arbete och engagemang i bygdegårdsföreningen tilldelades  Åsa Nilsson, Backen, Ås.

Motivering: "Åsa har ända sedan föreningen Ås Föreningshus bildades på 1990-talet varit en klippa i föreningshusets verksamhet. Som uthyrningsansvarig är Åsa föreningshusets ansikte utåt och en starkt bidragande orsak till att uthyrningsverksamheten ökar och gästerna är nöjda. I föreningshusets egen verksamhet finns Åsa alltid med, ofta med något nybakat i bagaget. Med raska fötter och flinka händer skapar hon trivsel i huset och får de praktiska göromålen att flyta. Åsa är hjärtat i Ås Föreningshus blodomlopp.”

Val av distriktsordförande: Maria Anstett-Andersson, som valdes till ordförande på 1 år. Val av övriga styrelseledamöter: Eva Dahlänger, Hoverberg, omval 2 år, Jan Hammarlund, Vigge, 1 år kvar, Margita Gustafsson,Boggsjö, omval 2 år, Kerstin Eriksson, Mattmar, 1 år kvar, Helena Wikström, Frösön, 1 år kvar. Ersättare: Emma Holm, Brånan, nyval 2 år, Sandra Qvist, Tandsbyn, nyval 2 år. Stämman beslutade enligt valberedningens förslag.

Fördelning av övriga uppdrag för 1 år vid det konstituerande styrelsemötet.

Mötets och den avgående ordförande, Carina Asplund, avtackades med blommor av Eva Dahlänger. Den nyvalda distriktsordförande Maria Anstett-Andersson tackade för förtroendet och förklarade årets distriktsstämma avslutad.

Margita Gustafsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel