Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Jämtland-Härjedalens Gille i Uppsala

Jämtlands-Härjedalens Gille i Uppsala delar varje år ut ett stipendium till någon som gjort för hembygden värdefulla insatser. Gillet har nu beslutat tilldela Åke Stierna, Gåxsjö, hembygdsstipendiet för 2020.

Åke har utbildat sig inom både jordbruk och ekonomi/juridik. Efter några år för arbete i Stockholm och andra orter återvände han till hembygden och blev jordbrukare på fädernegården, samtidigt som han startade en redovisningsbyrå i Gåxsjö. Han blev med sina kunskaper, sin förmåga och sin personlighet snart en centralgestalt som starkt bidragit till utvecklingen vad gäller företagande och sysselsättning i bygden.

Även hans ideella insatser inom förenings- och kulturliv har varit omfattande. Han har bland annat varit ordförande i kyrkokören och kapellmästare och violinist i bygdens kammarorkester.

Åke har betytt mycket för bygden och är därför en värdig mottagare av JH Gilles hembygdsstipendium.

Bengt Hjelm

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel