Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Jämtbälgen intog Plextorget i Lit

Spelglädje med stort S, var det då Jämtbälgen gästade Plextorget i Lit den 12 juli. Arrangör för denna musikträff var PRO Lit-Häggenås. Under det gångna året har det på grund av pandemin varit sparsamt med aktiviteter i föreningen. Eftersom det nu lättats på restriktionerna anordnade PRO denna träff och med tanke på det publika intresset var det ett uppskattat arrangemang.

Jämtbälgen är en dragspelsklubb med många medlemmar och tio av dem var med i Lit. Det syns och hörs att de medverkande har mycket spelglädje att förmedla. Vi fick höra många kända dragspelslåtar såsom Drömmen om Elin, Kari Pers Polska, Trönderbrura, Bränd-Pers vals, Mosippan, På Åsbogården, sommarkväll i Dalom och många andra medryckande låtar. Bas och trummor bildade en fin bakgrund till de tio dragspelen.

Det var varmt och några medlemmar i PRO delade ut förfriskningar till de närmare 70 i publiken, vilket var mycket uppskattat.

Efter spelningen tackade vice ordförande i PRO Lit-Häggenås, Olle Paulsson, de medverkande och publiken stämde i med en rungande applåd. Det fina vädret bidrog också till att det blev en lyckad dag och Jämtbälgen återkommer gärna till Lit.

Roland Norrman

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel